Menu
Naše projekty
Foodman – Fine Food & Fun je talentovaný šéfkuchár, ktorý vám pripraví chutné jedlo doma, ale aj na zážitkových pop-up eventoch. Ovláda kuchyne z každého kúta sveta a nás potešil práve tou fínskou. Naposledy nám ukuchtil dobrotu TIPPALEIPÄ. Tentokrát si zobral do parády tradičný veľkonočný dezert MÄMMI. To, ako si ho môžete pripraviť aj vy doma sa dočítate v tomto recepte.
POTREBUJEME:
1L vody
150g ražnej múky
350g melasy
1ČL soli
Kôra z polovice pomaranča
1 struk vanilky
1. Na miernom ohni zohrejeme vodu.
2. Prilejeme melasu, osolíme a metličkou dobre rozmiešame.
3. Akonáhle sa začne z roztoku pariť, za sústavného miešania postupne pridávame ražnú múku.
4. Necháme mierne povariť a popritom pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a vanilku.
5. Po prevarení (približne 4 minúty) zlejeme do maslom potretého pekáča a pečieme približne hodinu a pol na 150°C. Následne necháme stuhnúť v chladničke cez noc.
6. Podávame poliate smotanou na šľahanie a čerstvým ovocím.
Hotovo. Dobrú chuť!
Viac fínskych inšpirácií, zaujímavých článkov a praktických DIY návodov nájdete tu.