Menu
Naše projekty
Mladý talentovaný šéfkuchár Foodman – Fine Food & Fun nám pripravil kúsok chutného Fínska. Čo ukuchtené TIPPALEIPÄ je a ako si to môžete pripraviť aj vy doma sa dočítate v tomto recepte. 🍴
POTREBUJEME:
2PL Trstinového cukru
1ČL soli
3 vajcia
Kôru z 1 citróna
200ml plnotučného mlieka
350g hladkej múky
Olej na vyprážanie
Práškový cukor na dekoráciu
POSTUP:
1. V hlbšom hrnci rozohrejeme olej – dosť veľa na to aby, doň bolo neskôr možné ponoriť naberačku. Olej rozohrejeme na 190°C.
2. V miske dohladka vymiešame cukor, vajcia, soľ, citrónovú kôru a mlieko.
3. Následne po lyžici postupne pridávame vopred preosiatu múku až kým sa nesformuje celistvé cesto bez hrudiek – môžeme si pomôcť metličkou.
4. Cesto prelejeme do cukrárskeho vrecka. Koniec odstrihneme tak, aby priemer otvoru bol cca 3-5 milimetrov.
5. Za pomoci hlbokej naberačky ktorú ponoríme do oleja dávkujeme cesto. Vďaka naberačke si zachová pekný tvar hniezda.
6. Vyprážame 2-3 minúty dozlatova z oboch strán. Odložíme na papierovú utierku a necháme mierne vychladnúť. Posypeme cukrom a podávame s ovocím, domácim džemom, jogurtom či Nutellou.